Hizbullah Hayfa kentine ait insansız hava aracı görüntülerini yayınladı

Hizbullah Hayfa kentine ait insansız hava aracı görüntülerini yayınladı

İran'a bağlı Hizbullah ile İsrail arasında 7 Ekim'den bu yana kontrollü bir gerilim süreci yaşanıyor. ABD bu gerilimin savaşa dönüşmemesi için taraflar arasında arka kapı diplomasisi yürütüyor.

Hizbullah Salı günü, Hayfa kentinin deniz ve hava limanları da dahil olmak üzere İsrail'deki yerlerin kendi gözetleme uçaklarından toplandığını söylediği 9 dakika 31 saniye uzunluğunda bir video yayınladı.

Hayfa, Lübnan sınırından 27 kilometre uzaklıkta.

İran’a bağlı grubun lideri Hassan Nasrallah Kasım ayında yaptığı açıklamada Hizbullah'ın Hayfa üzerinde gözetleme insansız hava araçları gönderdiğini söylemişti.

İran destekli grup, Gazze savaşına paralel olarak İsrail ordusuyla karşılıklı olarak ateş açarken son sekiz ay içinde İsrail'e hem gözetleme hem de saldırı amaçlı insansız hava araçları gönderdi.

Ancak bu saldırıların çoğu büyük bir hasara yol açmadı ve gerilim sürekli olarak kontrol altında tutuldu.

ABD ve Fransa, Lübnan'ın güney sınırı boyunca devam eden çatışmalara müzakere yoluyla bir çözüm bulunması ve Hizbullah ile İsrail arasındaki olası savaşı engellemek için çalışıyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.