Hizbullah lideri Nasrallah Hamas heyetiyle bir araya geldi

Hizbullah lideri Nasrallah Hamas heyetiyle bir araya geldi

Hizbullah ile İsrail arasında Lübnan sınırında kontrollü bir çatışma süreci yaşanıyor. İki taraf da gerilimi artırmama arayışında.

Hizbullah Cuma günü yaptığı açıklamada, Lübnan Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah ve Hamas'ın üst düzey yetkilisi Halil El Hayya'nın Gazze Şeridi'ndeki son gelişmeleri ve ateşkes sağlanması amacıyla yürütülen müzakereleri ele aldıklarını söyledi.

İran destekli Hizbullah'tan yapılan açıklamada Nasrallah'ın Hamas lider yardımcısı Hayya'yı kabul ettiği ve görüşmede Gazze Şeridi'ndeki "son güvenlik ve siyasi gelişmelerin" gözden geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Ayrıca bugünlerde devam eden müzakerelerdeki son gelişmeleri, atmosferi ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik hain saldırganlığın sona erdirilmesi için sunulan önerileri de ele aldılar" denildi.

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili Perşembe günü yaptığı açıklamada Hamas'ın İsrail ile olası bir rehine serbest bırakma anlaşması konusundaki tutumunda oldukça önemli bir değişiklik yaptığını belirterek bunun kalıcı bir ateşkese adım atacak bir anlaşmaya yol açmasını umduklarını ifade etti.

Hizbullah ve İsrail'in Ekim ayından bu yana Lübnan-İsrail sınırında Gazze savaşına paralel olarak karşılıklı çatışması, ağır silahlara sahip taraflar arasında daha büyük bir çatışma yaşanması endişelerini arttırıyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum