Hizbullah'ın iki numaralı ismi Kasım: İsrail'le savaşta yeni bir aşamaya geçtik

Hizbullah'ın iki numaralı ismi Kasım: İsrail'le savaşta yeni bir aşamaya geçtik

Cuma günkü saldırıda en az 16 Hizbullah mensubu ölürken, Lübnan Sağlık Bakanlığı ölü sayısını sivillerle birlikte 45 olarak açıkladı.

Fotoğraf: Cuma günkü saldırıda ölen İbrahim Akil

Hizbullah'ın iki numaralı ismi Naim Kasım Pazar günü yaptığı açıklamada örgütün "İsrail'e karşı yürüttüğü savaşta yeni bir aşamaya geçtiğini" söyledi.

Kasım, Cuma günü İsrail saldırısında öldürülen üst düzey Hizbullah komutanı İbrahim Akil'in cenaze töreninde yaptığı konuşmada “İsrail ile açık bir hesaplaşma anlamına gelen yeni bir aşamaya girdik” dedi.

Beyrut'un güneyinde düzenlenen saldırıda Hizbullah'ın özel Rıdvan Gücü'nün başındaki İbrahim Akil'in öldürülmesinden sonra yaptığı açıklamada Kasım, "Tehditler bizi durduramayacak... Tüm askeri ihtimallerle yüzleşmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Naim Kasım'ın açıklaması İbrahim Akil'in ölümü sonrası Hizbullah'ın en üst düzey yetkilisi tarafından yapılan ilk açıklama oldu.

Söz konusu saldırıda en az 16 Hizbullah mensubu ölürken, Lübnan Sağlık Bakanlığı ölü sayısını sivillerle birlikte 45 olarak açıkladı.

Kasım, Hizbullah'ın Pazar günü İsrail'in askeri üretim tesislerine ve Hayfa kenti yakınlarındaki bir hava üssüne düzenlediği saldırıların yeni “açık hesaplaşmanın” bir parçası olduğunu söyledi.

Sadece Gazze'de varılabilecek bir ateşkesin örgütün sınır ötesi saldırılarını durdurabileceğini tekrarlayan Kasım, "İsrail'in askeri çözümünün İsrail ve ülkenin kuzeyinde yaşayanlar için ikilemi arttırdığı" uyarısında bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Salı günü ülkenin savaş hedeflerinin çatışmalar nedeniyle yerlerinden olan kuzey İsraillilerin geri dönüşünü de kapsayacak şekilde genişletildiğini açıklamıştı.

Hizbullah, 7 Ekim'den sonra sınır bölgesinde İsrail ile kontrollü bir çatışma sürecine girmişti.

Bölgede yaşanan her yeni gelişme taraflar arasında geniş kapsamlı bir savaş çıkma ihtimalini de artırıyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.