Hizbullah'ın Suriye'deki kanlı tarihi

Hizbullah'ın Suriye'deki kanlı tarihi

Hizbullah Suriye'de 2011 yılında başlayan savaşta Rusya ve İran tarafından yoğun bir şekilde desteklenen Esed rejimi güçlerinin saflarında yer aldı.

Hizbullah Suriye'de 2011 yılında başlayan savaşta Rusya ve İran tarafından yoğun bir şekilde desteklenen Esed rejimi güçlerinin saflarında savaşarak, Suriyeli sivillere yönelik büyük katliamlara ve ihlallere imza attı.

2012 yılından itibaren Hizbullah Suriye'deki devrimi sona erdirmek için bölgede konuşlandı ve binlerce sivilin katledildiği saldırılarda yer aldı. Kuşatmalardan katliamlara kadar birçok ihlalin parçası olan Hizbullah, Suriye halkı üzerinde derin yaralar bıraktı. Bu ihlallerin bazıları şu şekilde:

hzb-sry.jpg

Halep

2016 Halep kuşatması sırasında Hizbullah ve Esed güçleri, Rus hava desteğiyle birlikte binlerce sivili katletti.

Kusayr

Mayıs-Haziran 2013 tarihleri arasında, Hizbullah Esed rejimiyle beraber Kusayr'daki sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirdi. Harabeye dönen kentten kaçmaya çalışanlar da katledildi.

Hüseyniye ve Diyabiye

Ekim 2013 tarihinde Hizbullah ve Esed rejimi güçleri, bölgede gerçekleştirdikleri katliamda çoğu Filistinli 130 sivili katletti.

Hula

25 Mayıs 2012 tarihinde Esed rejimi ve Hizbullah 49'u çocuk ve 34'ü kadın olmak üzere 108 sivili infaz etti.

Zabadani

Hizbullah ve Esed rejimi'nin Zabadani kuşatmasında açlık ve ilaç yokluğu sebebiyle 350 sivil can verdi.

Madaya

Hizbullah'ın Madaya kuşatması sırasında en az 86 kişi açlık sebebiyle hayatını kaybetti.

Deraya

20-25 Ağustos 2012 tarihleri arasında Hizbullah ve Esed rejimi bölgede en az 700 sivili infaz etti.

Kaynak: Mepa News, Levant 24

tg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum