HTŞ lideri Cevlani İdlib'de devam eden protestolara ilişkin konuştu

HTŞ lideri Cevlani İdlib'de devam eden protestolara ilişkin konuştu

HTŞ lideri Ebu Muhammed el Cevlani, İdlib'de grubun kontrolündeki bölgelerde devam eden protesto gösterilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Suriye'deki en büyük muhalif oluşum olan Tahriru'ş Şam Heyeti'nin (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani, İdlib ve çevresinde devam eden protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İdlib'de yerel halka yönelik ziyaretler gerçekleştiren ve bölgeninileri gelenleriyle görüşen Cevlani, "bölge halkının birçok meşru talepte bulunduğunu" ifade etti.

"Toplumun tüm kesimleriyle görüştük ve herkesin şahit olduğu gibi taleplerin çoğu karşılandı" diyen Cevlani, halen bazı taleplerin üzerinde çalışıldığını dile getirdi.

Cevlani, devam eden protestolar konusunda bir uyarıda da bulunarak, "son zamanlarda protestolardaki taleplerin gerçek mecrasından saparak halkın maslahatlarını engelleme durumuna dönüştüğünü" belirtti.

Protestolarda "halkın maslahatlarının ihlal edilmemesi, kırmızı çizgilerin aşılmaması, yolların kapatılmaması, insanların rahatsız edilmemesi, küfür edilmemesi ve silah taşınmaması" konusunda uyarıda bulunulduğunu vurgulayan Cevlani, "bu durumun normal sınırlarını aştığını" söyledi.

Cevlani "Geçtiğimiz dönemde sadece diyalog dilini kullandık ve halkın taleplerini karşılamak için acele ettik, ancak kurtarılmış bölgeye zarar vermek isteyen hiçbir birey, meclis, parti veya gruba müsamaha göstermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bir süredir İdlib ve kırsalında HTŞ'ye karşı protestolar devam ediyordu. Farklı gruplar tarafından farklı taleplerle gerçekleştirilen protestolarda ana taleplerden biri ise HTŞ tarafından tutuklandığı ifade edilen kişilerin serbest bırakılmasıydı.

Son dönemde HTŞ içerisinde yürütülen casusluk soruşturmalarının ardından, uzun süredir cezaevlerinde tutulan birçok kişi suçsuz oldukları belirtilerek serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan kişilerden "tutukluluk süreçlerinde cezaevlerinde yaşadıkları kötü muamele için özür dilendiği" kaydedilmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum