HÜDA PAR'lı Ramanlı: Bu devlet sadece Türklerin değil, hepimiz bu devletin sahibiyiz
Serkan Ramanlı, “Bu devlet sadece Türklerin değil, hepimiz bu devletin sahibiyiz” dedi.
14 Mayıs'ta gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde AK Parti listelerinden Batman milletvekili seçilen HÜDA PAR’lı Serkan Ramanlı, Rûdaw TV’ye konuştu.
Seçim süreci boyunca siyasi eleştiri ve saldırılara maruz kaldıklarını ifade eden Ramanlı, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bizim üzerimizden karalamak istiyorlardı. Bize ‘kadın karşıtlığı, halk düşmanlığı ve terör ilişkisi’ konularında iftiralar atıldı. Bunların tamamı yalandı ve halkımız da bunu anlıyordu” şeklinde konuştu.
Serkan Ramanlı’nın Rûdaw’a yaptığı açıklamaların öne çıkan kısımları şu şekilde:
“Bizim öne çıkan üç özelliğimiz var. Birincisi İslam’a, inancımıza sahip çıkacağız diyoruz. Bu, bizim varlık sembolümüz. Halkımız Müslüman ve biz siyasetimiz inancımıza göre yürütmeliyiz.
“Kürt kimliğini kabul ettirmek için çalışmalıyız”
İkincisi de kimlik. Evet, biz Kürt’üz ama Türkiye’de sadece Kürtler yaşamıyor. Türk, Arap ve Çerkezler de var ama biz Kürtler olarak dilimizi desteklemeliyiz. Dilimizin kıymetini bilmeli ve dilimizi geliştirmek ve Kürt kimliğini kabul ettirmek için çalışmalıyız. Çözüm sürecinde bazım adımlar atıldı ama bize göre bunlar yeterli değildi, bize yetmiyor. Bu yüzden de atılması gereken bazı adımlar var. Ana dilinde eğitim konusunda bir ilerleme olması gerekiyor. Kürtçe eğitimin olması, Kürtçeye kıymet verilmesi ve Kürtlerin de diğer kardeşleri gibi tarihlerine, kültür edebiyatlarına sahip çıkması gerekiyor.
“Bu devlet sadece Türklerin değil”
Bu devlet sadece Türklerin değil, hepimiz bu devletin sahibiyiz. Sadece Türkler değil, bize göre Kürt, Laz, Arap, Çerkez ve bu topraklarda öteden beri yaşayan herkes eşittir ve eşit değerdeler.
“Bu halka hizmet de gerekiyor”
Üçüncüsü ise hizmet konusunda çok çalışmalıyız. İnanç ve kimliğime sahip çıkmalıyız ama halkın ilerlemesi için bu halka hizmet de gerekiyor. Bu üç şeye sahip çıkıyoruz ve Meclis’teki çalışmalarımız da bu üç maddeye göre şekillenecektir.
“Yemin metninin içeriğinden memnun değiliz”
Meclis’teki yemin metnine ilişkin açıklamam eski değil, yeniydi. ‘Yemin metninin içeriğinden memnun değiliz’ diyorduk. Sadece biz değil, birçok siyasetçi de bu metinden memnun olmadığını dile getirdi ama biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Biz de diğer siyasiler de usulüne göre hareket etmeliyiz.
“Yemin edip Meclis’teki görevimize başlayacağız”
Çeşitli iktidarlar yemin metnini kendi görüşleri çerçevesinde birçok kez değiştirdi. Bu konuyu çok tartışmak istemiyoruz. ‘Milletvekilleri halkın çıkarları doğrultusunda çalışmalı, buna göre yemin etmelidir’ diyoruz. Neden farklı görüş ve inançta olan pek çok kişi tek bir siyasi görüş ve ideolojiye göre belirlenen bir yemin metnini okuyor? Bizce bu, yerinde bir şey değil. Bu, Anayasa ile düzeltilebilir. Düzeltilmediği sürece de biz de diğer milletvekilleri gibi yemin edip Meclis’teki görevimize başlayacağız.”