Husilerin attığı füze ilk kez İsrail'in derinliklerine ulaştı, ölen ya da yaralanan olmadı

Husilerin attığı füze ilk kez İsrail'in derinliklerine ulaştı, ölen ya da yaralanan olmadı

Yemen'den fırlatılan bir füzenin İsrail'in derinliklerinde boş bir alana düştüğü bildirildi.

İsrail'in açıklamasına göre Yemen'den ateşlenen uzun menzilli bir balistik füze İsrail'in orta kesiminde bir noktaya düşerek yangına yol açtı.

Füze Tel Aviv'de ve Ben Gurion Uluslararası Havaalanı da dahil olmak üzere İsrail'in orta kesimlerinde hava saldırısı sirenlerini devreye soktu ve bölge sakinlerinin sığınaklara koşmasına neden oldu.

Söz konusu saldırıda herhangi bir can kaybı ya da maddi hasar rapor edilmedi ve havaalanı yönetimi kısa bir süre sonra uçuşların normal bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İsrail ordusunun açıklamasında, "Kısa bir süre önce İsrail'in merkezinde çalan sirenlerin ardından, karadan karaya bir füzenin doğudan İsrail'in merkezine giriş yaptığı ve açık bir alana düştüğü tespit edildi. Herhangi bir yaralanma bildirilmemiştir" denildi.

İsrail'in acil durum hizmetleri Magen David Adom, X'te yaptığı bir paylaşımda dokuz kişinin sığınak ararken hafif şekilde yaralandığını söyledi.

İsrail hava savunma sistemlerinin füzeyi önlemek için devreye girmesiyle şiddetli patlama seslerinin duyulduğu aktarıldı.

Söz konusu saldırı sebebiyle İsrail'de herhangi bir olağanüstü tedbir alınmadı.

Husilere ait Saba haber ajansı, İsrail savunma sisteminin Yemen füzesini vuramadığını ve bunun da yangına neden olduğunu söyledi.

Husi medya yetkilisi Nasreddin Amir, X'te yaptığı paylaşımda, "Bir Yemen füzesi, hava savunma sistemlerinin önleyememesinin ardından İsrail'e ulaştı" ifadelerini kullandı.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, İsrail'in hava savunma sistemlerinden kurtulmayı başaran “yeni bir hipersonik balistik füze” ile “Yafa bölgesinde İsrailli düşmanın askeri bir mevzisini hedef aldıklarını” ileri sürdü.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.