İngiltere Gazze'de katliam yapan İsrail'i silahlandırıyor

İngiltere Gazze'de katliam yapan İsrail'i silahlandırıyor

İngiltere'nin 7 Ekim'den bu yana İsrail'e yönelik 100'den fazla silah ihracat lisansını onayladığı bildirildi.

İngiltere hükümetinin 7 Ekim'den bu yana İsrail'e yömelik 108 silah ihracat lisansı verdiği bildirildi.

Söz konusu rakamlar, 7 Ekim'den bu yana savaş nedeniyle hiçbir silah ihracat lisansı başvurusunun reddedilmediğini gösterdi.

İngiltere, İsrail'in saldırıları 37 bini aşkın sivilin hayatına mal olsa da silah ihracat lisanslarını askıya almayı reddediyordu. Bazı milletvekilleri, uluslararası insancıl hukuku ihlal etme riski nedeniyle İngiltere'nin İsrail'e silah ihracatına ilişkin endişelerini dile getirmişti.

The Guardian'ın haberine göre, İngiliz hükümeti tarafından 7 Ekim'den sonra verilen 108 silah ihracat lisansının 37'si askeri, 63'ü ise askeri olmayan nitelikte. Halihazırda İsrail'e silah satışı için çoğu 7 Ekim'den önce verilmiş 345 lisans bulunuyor.

İngiltere 2022 yılında İsrail'e 42 milyon sterlin değerinde ihracat lisansı verdi. 2008'den bu yana ise söz konusu tutar 574 milyon sterlinin üzerinde.

İngiltere, ABD'nin ardından uluslararası arenada İsrail'in en büyük destekçilerinden biri konumunda.

Pazartesi günü, İngiliz insansız hava araçlarının Gazze'deki İsrailli rehineleri bulma çabalarında İsrail'e yardımcı olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum