İngiltere işgal yıllarında kendisi için savaşan Afgan askerleri ülkesine alacak

İngiltere işgal yıllarında kendisi için savaşan Afgan askerleri ülkesine alacak

Yaklaşık 500 eski Afgan askerin İngiltere'ye yerleşmesinin kabul edilmesi bekleniyor.

Afganistan'da işgal yıllarında İngilizlerin yanında savaşan yaklaşık 500 Afgan askerinin, başvurularını reddeden bir önceki kararın bozulmasının ardından İngiltere'ye kabul edileceği belirtiliyor.

Daha önce bu başvuruda bulunan 2 bin kişinin dosyası reddedilmişti. Ancak bu dosyalardan yaklaşık 500'üne ilişkin yeni bilgilerin keşfedildiği ve söz konusu askerlerin işgal döneminde İngiliz ordusuyla birlikte çalıştığının doğrulandığı kaydedildi.

Silahlı kuvvetlerden sorumlu bakan Luke Pollard Pazartesi günü Avam Kamarasında yaptığı açıklamada söz konusu kararı açıkladı.

İşgal döneminde İngilizlerle iş birliği yapan Afganların önemli bir bölümü, Afganistan'daki yabancı işgalin sona ermesinin ardından ülkeden kaçmıştı.

Bunlar arasında sivillere yönelik ihlallerle anılan özel askeri birimlerin üyeleri de bulunuyordu.

İşgalin sona ermesinin ardından aralarında çok sayıda eski askerin de bulunduğu toplam 12 bin 874 Afgan'a İngiltere'de kalmaları için süresiz izin verildi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum