İngiltere'de alarm: 'Cihat saldırıları artık tamamen farklı bir seviyede'

İngiltere'de alarm: 'Cihat saldırıları artık tamamen farklı bir seviyede'

İngiltere'nin en üst düzey emniyet yöneticisi Mark Rowley, ülkelerinin şimdiye kadar gördüklerinden çok farklı bir sorunla karşı karşıya olduğunu söyledi.

İngiltere'de Mart ayından beri üç saldırının düzenlenmesi, güvenlik güçlerinin izleme yeteneklerinin sorgulanmasına neden oldu.

Özellikle saldırıyı düzenleyen üç kişiden biri olan 27 yaşındaki Khuram Butt'ın polis tarafından bilinmesi ve İngiltere iç istihbarat servisi MI5'in listesinde olması, tartışmaları beraberinde getirdi.

2015 yılında kendisiyle ilgili MI5 tarafından bir soruşturmanın açıldığı ancak delil yetersizliği yüzünden hakkındaki araştırmanın düşük seviyeye çekildiği belirtiliyor.

Guardian'ın haberine göre, İngiltere'nin en üst düzey emniyet yöneticisi Mark Rowley ise "cihat saldırılarının artık tamamen farklı seviyede bir tehdite dönüştüğünü ve bununla mücadele etmek için strateji değişikliğine gitmenin zorunlu olduğunu" söylüyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; Ulusal Terörizmle Mücadele birimini başında olan Rowley'ye göre polis, MI5 iletişim kanalları, topluluklar, teknoloji şirketleri, yasalar ve diğer politikalarda değişikliğe gidilmeli.

Dokuz hafta içinde 'beş saldırı planının önlendiğini ancak üç tane başarılı saldırı olduğunu' söyleyen Rowley, bu durumun şimdiye kadar gördüklerinden çok farklı olduğunu vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.