İngiltere'nin yeni başbakanı Keir Starmer oldu

İngiltere'nin yeni başbakanı Keir Starmer oldu

İngiltere'de yapılan seçimlerin ardından İşçi Partisi lideri Keir Starmer resmen başbakan oldu.

İngiltere Kralı Charles, Cuma günü Buckingham Sarayı'nda düzenlenen bir törenle İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ı resmen başbakan olarak atadı.

Saraydan yapılan açıklamada "Kral bugün saygıdeğer Milletvekili Sir Keir Starmer'ı huzuruna kabul ederek kendisinden yeni bir yönetim oluşturmasını talep etti" denildi.

Yeni Başbakan Keir Starmer, Downing Street 10 numaradaki yeni ofisinin önünde yaptığı ilk açıklamada, "Britanya'nın kimliğini yeniden keşfetmesi ve daha geniş çaplı bir yeniden yapılanmaya gitmesi gerektiğini" söyledi ve "siyasete olan güveni yeniden tesis etmek ve tüm seçmenlere hizmet etmek için mücadele edeceği" sözünü verdi.

Starmer, ilk konuşmasında seçmenlerin kırılan güvenini onarmak için ılımlı bir siyasetin gerekliliğini savundu:

"Ülkemizin daha büyük bir sıfırlamaya, kim olduğumuzu yeniden keşfetmeye ihtiyacı olduğu herkes için kesinlikle açıktır, çünkü tarihin fırtınaları ne kadar şiddetli olursa olsun, bu ulusun en büyük güçlerinden biri her zaman daha sakin sulara doğru yol alma yeteneğimiz olmuştur.

Bu da siyasetçilere, özellikle de benim gibi istikrar ve ılımlılıktan yana olanlara bağlıdır. Benim hükümetim siz yeniden inanana kadar her gün mücadele edecektir. Şu andan itibaren, doktrin yükü altında olmayan, yalnızca sizin çıkarlarınıza hizmet etme kararlılığıyla yönlendirilen bir hükümetiniz var. Ülkemizi gözden çıkarmış olanlara sessizce meydan okumak için. Bize açık bir yetki verdiniz ve biz bunu değişimi sağlamak için kullanacağız."

Starmer, 2010'dan bu yana koltuğa oturan ilk İşçi Partili başbakan oldu.

Seçimlerin öncesinde Starmer, İsrail'e olan desteği sebebiyle parti tabanından gelen tepkilerin hedefindeydi.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.