İran: ABD ile müzakerelerimiz sürüyor

İran: ABD ile müzakerelerimiz sürüyor

İran Dışişleri Bakanı Ali Bakıri Keni, ABD ile dolaylı müzakerelerin sürdüğünü belirtti.

İran'ın Etemad gazetesinin Perşembe günü İran Dışişleri Bakan vekiline dayandırdığı haberine göre, İran halen Umman üzerinden ABD ile dolaylı nükleer görüşmeler yürütüyor.

Dışişleri Bakanlığı görevini vekaleten yürüten Ali Bakıri Keni'nin açıklamaları, Pazartesi günü bir Beyaz Saray sözcüsünün ABD'nin yeni seçilen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan döneminde İran'la nükleer görüşmelere yeniden başlamaya hazır olmadığını söylemesinin ardından geldi.

Bkaıri, "Umman üzerinden dolaylı görüşmeler yürütülüyor ancak müzakere süreci gizli ve detayları açıklanamaz" dedi.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde göreve başlayacak olan yeni İran hükümetine müzakereler için "uygun zemin" bırakılmaya çalışılıyor.

İran'da geçen hafta yapılan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Pezeşkiyan, pragmatik bir dış politika izleyeceğini ve 2015'te imzalanan nükleer anlaşmayı canlandırmak görüşmeleri tekrar başlatacağını belirtmişti.

ABD ile İran son yıllarda Tahran'ın nükleer programını engellemeye yönelik tedbirler, esir takası ve İran'ın yurtdışındaki dondurulmuş fonlarının serbest bırakılması konularında dolaylı görüşmeler yürüttü.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.