İran Cumhurbaşkanı: İsrail'e misilleme yapmama konusunda ABD ile anlaşmıştık

İran Cumhurbaşkanı: İsrail'e misilleme yapmama konusunda ABD ile anlaşmıştık

Aralarında üst düzey isimlerin de bulunduğu birçok İranlı yetkili İsmail Heniye suikastı sonrası İsrail'e misilleme yapacaklarına dair açıklamalarda bulunmuştu.

Pazar günü kabine toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in Yemen ve bölgedeki diğer ülkelere yönelik saldırılarına işaret ederek bunun durdurulması gerektiğini ifade etti.

"Böyle bir suç (Hasan Nasrallah suikastı), bu cani rejimin hiçbir uluslararası kural ve sınıra uymadığını bir kez daha kanıtladı. Şehit Heniye'nin öldürülmesine İran'ın tepki vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin söylediği şeylerin hepsi yalandı. Bu tür suçlulara bir şans daha vermek onları sadece daha fazla suç işlemeleri için cesaretlendirecektir."

Pezeşkiyan'ın İsrail'e neden misilleme yapmadıklarına dair bu açıklaması ülkede rejim destekçilerinin tepkisine neden oldu.

İran rejimi Temmuz ayı sonunda başkent Tahran'da suikasta kurban giden Hamas lideri İsmail Heniye'nin ardından İsrail'e yönelik misilleme yapacağına dair tehditler savurmuştu. Ancak Pezeşkiyan'ın açıklamasından söz konusu misillemenin ABD ve Avrupa ülkeleriyle sağlanan anlaşma nedeniyle gerçekleşmediği anlaşılıyor.

Pezeşkiyan, “Lübnanlı savaşçılar ve mücahitler bu savaşta yalnız bırakılmamalıdır” ifadelerini de kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail'in İran tarafından desteklenen vekil güçlerin bulundukları ülkelere de saldıracağını belirtti.

Pezeşkiyan ayrıca, "Hizbullah gibi örgütlerin liderlerinin öldürülmesinin düşman için çözüm olmayacağını, çünkü boşalan pozisyonların kısa süre içinde başkaları tarafından doldurulacağını" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ayrıca İran Sağlık Bakanlığı ve Tahran rejiminin tüm yardım ve sağlık kuruluşlarının İsrail'in son hava saldırılarında yaralanan Lübnanlılara yardım ve destek sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

Kaynak: Mepa News, Mehr Haber Ajansı

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.