İran cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başında

İran cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başında

İran'da halk yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti.

İranlılar bugün, geçen ay bir helikopter kazasında ölen Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yerine geçecek isim için erken seçimde sandık başına gitti.

Son seçimlere katılımın rekor düzeyde düşük olduğu göz önüne alındığında, Cuma günkü seçime halkın yüzde kaçının katılacağı belirsizliğini koruyor.

İran lideri Ali Hamaney seçimde oy kullanan ilk isimlerden biri oldu. Hamaney yaptığı açıklamada halkı sandığa gitmeye çağırdı.

Seçimde dört aday yarışıyor. Muhafazakar adaylar Said Celili, Muhammed Bakır Kalibaf ve Mustafa Purmuhammedi ile reformist aday Mesud Pezeşkiyan.

Reformistler ve rejim karşıtları genel olarak seçimleri boykot ettiği için muhafazakar bir adayın seçimi kazanacağı tahmin ediliyor. Katılım oranı arttıkça Pezeşkiyan'ın seçilme şansı da artacak.

Kullanılan oyların yüzde 50'sinden fazlasını alan isim seçimi kazanacak. Ancak hiçbir aday bu oy oranına ulaşamazsa ilk iki aday bir hafta sonra ikinci turda yarışacak.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.