İran destekli Şii milis komutan Pakistan'da Sünni sivillere saldırırken öldürüldü

İran destekli Şii milis komutan Pakistan'da Sünni sivillere saldırırken öldürüldü

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Kurram bölgesinde devam eden çatışmalarda İran destekli Şii milis gruplardan Zeynebiyyun'un bir komutanının öldürüldüğü bildirildi.

Pakistan'ın Afganistan sınırında Peştun aşiretlerin yaşadığı Kurram bölgesinde çatışmalar bir süredir devam ediyor.

Sünni ve Şii aşiretler arasında arazi anlaşmazlıkları sebebiyle çıktığı ifade edilen çatışmalara bölgedeki İran destekli Şii milis gruplar da dahil oluyor.

Bu çatışmalarda geçtiğimiz Temmuz ayında İran destekli Pakistanlı Şii milis grup Zeynebiyyun Tugayı'nın bazı üyeleri öldürülmüştü.

Geçtiğimiz günlerde Kurram'da çatışmalar yeniden patlak verirken, Şii milis gruplar da kayıplar vermeye devam etti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, çatışmalarda Zeynebiyyun Tugayı komutanlarından İrşad Turi öldürüldü. İrşad Turi'nin 2015 yılında İran adına savaşmak üzere Suriye'de konuşlandırılan Pakistanlı Şiiler arasında yer aldığı ifade edildi.

turi.jpg
İrşad Turi Suriye'de Zeynebiyyun Tugayı saflarında

İran Devrim Muhafızları'nın ve Devrim Muhafızları bağlantılı Şii grupların uzun süredir Kurram ve Orakzay bölgelerinde aktif olarak varlık gösterdikleri biliniyor.

Şii gruplar bölgede zaman zaman Sünni aşiretlere saldırılar düzenliyor.

Kurram ve Orakzay bölgeleri, 2001-2021 arasındaki ABD işgali döneminde Afganistan'a giden ve Amerikan güçlerine lojistik destek sağlayan konvoyların güzergahlarından biriydi.

Ancak İran destekli Şii gruplar söz konusu bölgeden geçen ABD ve NATO konvoylarını hedef alan saldırılar gerçekleştirmedi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
9 Yorum