İran Dışişleri Bakanı, Nasrallah ve Beşar Esed ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı, Nasrallah ve Beşar Esed ile görüştü

İran'da Dışişleri Bakanlığını geçici olarak yürüten Ali Bakıri Keni, Suriye ve Lübnan'da temaslarda bulundu.

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Keni, Salı günü Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Şam rejimi lideri Beşar Esed ile bir araya geldi.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada Bakıri ve Nasrallah'ın "başta Gazze ve Lübnan cepheleri olmak üzere bölgedeki son siyasi ve güvenlik gelişmelerini ve çözüm önerilerini gözden geçirdikleri" belirtildi.

Esed rejiminden yapılan açıklamada ise Bakıri'nin Salı günü Şam'ı ziyaret ettiği ve burada Beşar Esed ile bir araya gelerek "ikili ilişkiler ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki gelişmeleri ele aldığı" ifade edildi.

Lübnan ve Suriye seyahatleri, önceki İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında ölmesinin ardından bu göreve gelen Bakıri'nin ilk yurt dışı ziyaretleri oldu.

Pazartesi günü Lübnan'a gittikten sonra düzenlediği basın toplantısında Bakıri, ABD'nin ateşkes önermek yerine İsrail'e tüm yardımları durdurması gerektiğini ifade etmişti.

Öte yandan Bakıri'nin Şam'da Filistinli silahlı gruplardan bazılarının liderleriyle de görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum