İran drone'larının parçalarını Polonya devlet şirketinin sattığı ortaya çıktı

İran drone'larının parçalarını Polonya devlet şirketinin sattığı ortaya çıktı

İran'ın kamikaze drone'larında kullanılan bazı parçaların Polonya devletine ait bir şirket tarafından satıldığı ortaya çıktı.

İran tarafından Rusya'ya satılan ve Ukrayna'daki saldırılarda kullanılan Şahid-136 kamikaze drone'larının parçalarının Polonya'dan gittiği ortaya çıktı.

Polonyalı yayın kuruluşu Radio Zet'in haberine göre, Polonya devletine ait bir şirket İran'ın insansız hava araçlarında kullanılan parçaları sattı.

Polonyalı savcılar Polonya'da üretilen çift kullanımlı ürünlerin olası ihracatını soruşturduklarını doğruladı. Satılan parçanın yakıt pompası olduğu ifade ediliyor.

Radyo Zet'e göre WSK Poznan adlı şirket, tarım traktörleri üreten İran Motorsazan Şirketi'ne parçalar sattı, ancak pompalar İran'ın askeri insansız hava araçları üreten fabrikalarına gitti. Konunun İç Güvenlik Ajansı (ABW) tarafından soruşturulduğu ve savcılığa bildirildiği belirtildi.

Devam eden soruşturmanın bir parçası olarak, şirketin o dönemki CEO'sunun stratejik öneme sahip ürünleri uygun izin olmadan satmakla suçlandığı ve 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.