İran: İsrail Hizbullah'ın son saldırıları sonrası caydırıcılık gücünü kaybetti

İran: İsrail Hizbullah'ın son saldırıları sonrası caydırıcılık gücünü kaybetti

Hizbullah ile İsrail 8 Ekim'den bu yana karşılıklı olarak kontrollü ve gerilimi tırmandırmayacak bir çatışma süreci yürütüyor.

İran Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Lübnan merkezli Hizbullah'ın saldırılarının ardından İsrail'in caydırıcılık gücünü kaybettiğini ve bölgedeki stratejik dengenin aleyhine olacak şekilde değiştiğini öne sürdü.

Hizbullah Pazar günü erken saatlerde İsrail'e yüzlerce roket ve insansız hava aracı fırlatırken, İsrail ordusu 10 ayı aşkın süredir devam eden sınır savaşının en büyük çatışmalarından birinde "daha büyük bir saldırıyı önlemek için" Lübnan'ı yaklaşık 100 savaş uçağıyla vurduğunu açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani X'te, "ABD gibi devletlerin kapsamlı desteğine rağmen İsrail, direnişin sınırlı ve kontrollü bir yanıtının zamanını ve yerini tahmin edemedi. İsrail caydırıcılık gücünü kaybetti” diye yazdı.

Kenani, İsrail'in “artık işgal ettiği topraklarda kendini savunmak zorunda olduğunu” ve “stratejik dengelerin İsrail'in aleyhine olacak şekilde köklü değişikliklere uğradığını” sözlerine ekledi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, örgütün en üst düzey askeri isimlerinden Fuad Şükür'ün geçen ay öldürülmesine misilleme olarak gerçekleştirilen misillemenin saldırısının “planlandığı gibi” tamamlandığını söyledi.

Pazar günkü çatışmaların ardından Lübnan'da üç, İsrail'de ise bir kişinin öldüğü teyit edilirken, her iki taraf da şimdilik gerilimi tırmandırmamaktan memnun olduklarını belirtti ancak daha fazla saldırının olabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum