İran lideri Hamaney'den Nasrallah suikastı sonrası ilk açıklama

İran lideri Hamaney'den Nasrallah suikastı sonrası ilk açıklama

İran lideri Ali Hamaney, Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah'a yönelik suikast sonrası ilk açıklamasını yaptı.

İran lideri Ali Hamaney, Lübnan Hizbullahı'nın lideri Hasan Nasrallah'ı hedef alan İsrail saldırısı sonrasında açıklamada bulundu.

İsrail'in saldırıları sebebiyle pişman olacağını söyleyen Hamaney, Nasrallah'ın ölümüne dair herhangi bir ifade ise kullanmadı.

Hamaney'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Lübnan'da savunmasız insanların öldürülmesi, Siyonist kuduz köpeğin vahşetini bir kez daha herkese göstermiş, gaspçı rejimin liderlerinin basiretsizliğini ve aptalca politikasını kanıtlamıştır. Siyonist rejimi yöneten terör çetesi, Gazze'de bir yıldır sürdürdüğü mücrim savaştanan ders almamış, kadın, çocuk ve sivillerin topluca katledilmesinin direniş örgütünün sağlam yapılanmasını etkileyip yıkamayacağını anlayamamıştır.

Şimdi aynı aptal politikayı Lübnan'da da uyguluyorlar. Siyonist mücrimler, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidirler. Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında ve onu destekliyor. Bu bölgenin kaderini direniş güçleri belirleyecek ve bunların başında Hizbullah yer alacak.

Lübnan halkı, bir zamanlar gaspçı rejimin askerlerinin Beyrut'a kadar girdiğini, onların bacaklarını kesenin Hizbullah olduğunu, Lübnan'ı sevindirip gururlandırdığını unutmadı. Bugün de Lübnan; saldırgan, şerli ve rezil düşmanı pişman edecektir. Gaspçı, zalim ve şeytani rejimle mücadelede tüm Müslümanların, kaynaklarıyla Lübnan ve Hizbullah halkının yanında gururla yer alması ve ona yardım etmesi bir zorunluluktur."

İsrail dün akşam saatlerinde Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın ana karargahı olduğunu iddia ettiği bir bölgeyi sığınak delici bombalarla hedef almıştı.

Bombardımanda Nasrallah'ın yanı sıra Hizbullah'tan diğer üst düzey isimlerin de vurulduğu öne sürülmüştü.

Saldırıda çok sayıda sivil de yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum