İran savaş gemisi tamir edilirken battı

İran savaş gemisi tamir edilirken battı

İran'da bir savaş gemisinin tamirat gördüğü esnada alabora olarak battığı bildirildi.

İran Deniz Kuvvetlerine ait Sahand fırkateyninin Salı günü güneydeki Bandar Abbas limanında sığ sularda tamamen battığı bildirildi.

Gemi Pazar günü tamirat gördüğü esnada alabora olmuştu.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi'ne bağlı bir haber ajansı olan Nournews, "Pazartesi günü büyük zorluklarla su üzerinde yeniden dengelenen Sahand savaş gemisi, gemiyi tutan halatın kopmasının ardından battı" dedi.

Pazar günü devlet medyası, geminin bir iskelede onarım sırasında su alması nedeniyle alabora olduğunu ve yeniden dengelenmesi için çaba sarf edildiğini ifade etmişti.

İran yapımı savaş gemisi ilk olarak 2018 yılında denize indirilmişti. Gemide helikopterler için bir uçuş güvertesi, torpido rampaları, uçaksavar ve gemi savar silahları, karadan karaya ve karadan havaya füzeler ve elektronik savaş ekipmanları bulunuyordu.

2021 yılında İran Donanması'na ait Kharg gemisi bir eğitim görevi sırasında Umman Körfezi'nde alev aldıktan sonra batmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum