İran'ın yeni dışişleri bakanı belli oldu

İran'ın yeni dışişleri bakanı belli oldu

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, dışişleri bakanlığına Abbas Arakçi'yi aday gösterdi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Pazar günü eski nükleer müzakereci Abbas Arakçi'yi ülkenin yeni dışişleri bakanı olarak önerdi.

Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf önerilen bakanların listesini milletvekillerine okudu. Meclisin önerilen bakanları gözden geçirmek ve güvenoyu vermek için iki haftası olacak.

Tecrübeli bir diplomat olan 61 yaşındaki Arakçi, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın müzakerelerini yürüten İranlı ekibin bir üyesiydi.

Dönemin ABD Başkanı Donald Trump 2018 yılında ABD'yi anlaşmadan çekmiş ve İran'a daha fazla yaptırım uygulamıştı. Pezeşkiyan cumhurbaşkanlığı kampanyası sırasında nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmaya çalışacağını söylemişti.

Pezeşkiyan'ın listesinde 2018-2021 yılları arasında İran Hava Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan General Aziz Nasırzade savunma bakanı olarak yer aldı.

İskan bakanı olarak Ferzane Sadık önerildi. 47 yaşındaki Sadık şu anda bakanlıkta müdür olarak görev yapıyor. Onaylandığı takdirde Sadık, 1979'dan bu yana İran'da görev yapan ikinci kadın bakan olacak.

Pezeşkiyan, ılımlı olarak görülen bir polis generali olan İskender Mumini'yi içişleri bakanı olarak önerdi. Mevcut İstihbarat Bakanı İsmail Hatip ve mevcut Adalet Bakanı Emin Hüseyin Rahimi'nin görevde kalmasını öneren Pezeşkiyan ayrıca mevcut Sanayi Bakanı Abbas Aliabadi'yi de enerji bakanı olarak atadı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.