İşkenceci askerlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren İsrailliler askeri üssü bastı

İşkenceci askerlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren İsrailliler askeri üssü bastı

İsrailli askerlerin Sde Teiman kampında Filistinlilere yönelik işkence ve tecavüzlerinin ardından gözaltına alınması üzerine İsrailliler üsse baskın düzenledi.

Aşırı sağcı İsrail vatandaşları ve milletvekilleri, Filistinli mahkumlara yönelik işkence ve tecavüzler gerçekleştiren askerlerin gözaltına alınması üzerine iki ordu üssünü bastı.

Baskın yapılan üslerden biri, Filistinlilere yönelik işkencelerle anılan Sde Teiman askeri üssüydü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada sükunet çağrısında bulundu ve göstericileri Sde Teiman üssüne girdikleri için kınadı. İsrail Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı da askeri alanlara yapılan baskınlara karşı çıktı.

İsrail askeri polisi geçtiğimiz gün bir mahkumun "ciddi istismara maruz kaldığı iddiaları üzerine Sde Teiman'a baskın düzenlediklerini" açıklamıştı. İlk olarak askeri üssü hedef alan eylemler akşamın ilerleyen saatlerinde askerlerin gözaltında tutulduğu Beit Lid'e sıçradı.

Sde Teiman üssü, yaklaşık 10 aydır Filistinli mahkumlara yönelik ağır işkence ve tecavüzlerle gündeme geliyordu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada herhangi bir tutuklama gerçekleştirilmediği, sadece başsavcının bir tutukluya kötü muamelede bulunulduğu şüphesiyle ilgili soruşturma emri verdiği kaydedildi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum