İspanya İsrail'e karşı soykırım davasına katılacak

İspanya İsrail'e karşı soykırım davasına katılacak

İspanya'nın İsrail aleyhinde görülen soykırım davasına müdahil olacağı belirtildi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares Perşembe günü yaptığı açıklamada, İspanya'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşına karşı Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açtığı soykırım davasına müdahil olacağını duyurdu.

Albares düzenlediği basın toplantısında "Gazze'deki askeri operasyonun devam etmesi nedeniyle bu kararı aldık. Tek amacımız savaşa bir son vermek ve iki devletli çözümü uygulama yolunda ilerlemek." dedi.

Karar, İspanya'nın İrlanda ve Norveç ile birlikte Filistin'i bir devlet olarak tanıdığını açıklamasından iki hafta sonra geldi ve İsrail'in tepkisine yol açtı.

İspanya, İrlanda'nın ardından İsrail'i 1948 Soykırım Sözleşmesini ihlal etmekle suçlayan davaya müdahil olma niyetini açıklayan ikinci Avrupa ülkesi oldu. Geçtiğimiz hafta Meksika da aynı davaya müdahil olmak için beyanda bulunduğunu açıklamıştı.

İspanya'nın kararının ardından İsrail-İspanya ilişkilerinde gerilimin arttığı göze çarpıyor.

Özellikle İsrail'in Kudüs'teki İspanyol konsolosluğunun çalışmalarını kısıtlama kararı sonrasında taraflar arasında gerilim yükselmişti.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.