İspanya'da savaş çanları: Ordu Katalonya'ya doğru hareketlendi!

İspanya'da savaş çanları: Ordu Katalonya'ya doğru hareketlendi!

İspanya ordusu, İspanyol polisine lojistik destek için Katalonya bölgesine askeri sevkiyata başladı.

İspanya'nın Katalonya bölgesinde bağımsızlık yanlısı Katalanlar ile İspanya polisi arasındaki çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Barcelona sokaklarında referandum öncesi ve sonrasındaki portestolar bastırılmaya çalışılıyor. İspanyol polisi zaman zaman sert müdahalelerde bulunurken her iki cephe liderlerinden de sert açıklamalar geliyor.

İspanya Kralı Felipe, referandumu tanımadığını açıklamıştı. Ardından Katalan lider Carles Puigdemont ise son yaptığı açıklamada referandum sonucunun uygulanabileceğini yani bölgenin bağımsızlık ilan edebileceğini söyledi. 

İKİ AYRI KONVOY GİTTİ

Bölgede gerilim devam ederken İspanya cephesinden yeni bir hamle geldi. Katalonya sınırında yer alan La Panadella bölgesinde bir askeri sevkiyat gerçekleştiriliyor. İspanya Savunma Bakanlığı tarafından dün gerçekleştirilmesi emredilen konvoyların sayısının iki olduğu belirtiliyor. Buna göre konvoylarla 20 adet kamyonun askeri malzeme ve mühimmat taşıdığı belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.