İsrail 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze'yi "ikincil savaş bölgesi" olarak tanımladı

İsrail 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze'yi "ikincil savaş bölgesi" olarak tanımladı

İsrail gazetesi, işgal ordusunun dikkatinin ve kaynaklarının çoğunun şu anda Lübnan'a yönlendirildiğini de haberine ekledi.

Yedioth Ahronoth'un haberine göre İsrail işgal ordusu, İsrail'in kuşatma altındaki bölgeye yönelik yıkıcı savaşını başlattığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana ilk kez Gazze Şeridi'ni resmi olarak “ikincil savaş bölgesi” olarak tanımladı.

İsrail gazetesi, işgal ordusunun dikkatinin ve kaynaklarının çoğunun şu anda Lübnan'a yönlendirildiğini de haberine ekledi.

İsrail, ABD'nin savaşın genişletilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen Gazze'ye karşı sürdürdüğü savaşın hedeflerini kuzeydeki İsraillilerin evlerine dönmelerini sağlamayı da içerecek şekilde genişletti.

Bu adım, Hizbullah'ın kuzeydeki yerleşim yerlerine yönelik roket saldırılarını arttırması ve bunun sonucunda on binlerce yerleşimcinin yaşadıkları yerlerden kaçması üzerine İsrail'den Lübnan'daki Hizbullah'a yönelik savaş çağrılarının artmasının ardından geldi.

İsrail 23 Eylül'den bu yana Gazze'ye yönelik savaşının kapsamını, uluslararası uyarıları ve BM kararlarını hiçe sayarak, daha önce benzeri görülmemiş şiddet ve yoğunluktaki hava saldırıları ve güney Lübnan'a yönelik kara harekâtı yoluyla başkent Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan'ın pek çok bölgesini kapsayacak şekilde genişletti.

Lübnan resmi verilerine göre İsrail'in Lübnan'a yönelik mevcut saldırıları birkaç haftalık süreç içerisinde yaklaşık 1.300 kişinin ölümüne, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu binlerce kişinin yaralanmasına ve 1,2 milyondan fazla kişinin yerinden edilmesine neden oldu.

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına İsrail'deki askeri alanları, şehirleri ve yerleşim yerlerini hedef alan roketler, insansız hava araçları ve topçu atışlarıyla hedef alarak karşılık veriyor.

İsrail bir yılı aşkın bir süredir Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor.

10.000'den fazla kişinin kaybolmasına, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 139.000'den fazla Filistinlinin ölmesine ve yaralanmasına yol açan İsrail saldırıları halen yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.