İsrail 8 aylık işkencenin ardından Şifa Hastanesi Müdürünü serbest bıraktı

İsrail 8 aylık işkencenin ardından Şifa Hastanesi Müdürünü serbest bıraktı

İsrail ordusunun Gazze'de alıkoyduğu Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Selmiye'yi 8 aylık işkence sürecinin ardından serbest bıraktığı bildirildi.

İsrail'in Gazze'de alıkoyduğu 55 Filistinli bugün serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar arasında geçtiğimiz Kasım ayında alıkonulan ve İsrail tarafından işkenceye maruz bırakılan Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Selmiye de bulunuyor.

Muhammed Ebu Selmiye Kasım ayında İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskın sırasında gözaltına alınmıştı.

Serbest bırakılan Filistinliler sağlık kontrolleri için bölgedeki hastanelere götürüldü.

İsrail, Filistinli mahkumları "cezaevlerinde yer kalmadığı" gerekçesiyle serbest bıraktığını belirtti.

Dr. Ebu Selmiye, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalarda, mahkumların gıda ve su eksikliği çektiğini, sürekli olarak kötü muamele gördüklerini ve trajik koşullarda tutulduklarını dile getirdi. Çok sayıda mahkumun işkence altında hayatını kaybettiğini vurgulayan Ebu Selmiye, geride kalan Filistinli mahkumların kötü koşullarda olduğunu, kötü muameleye maruz kaldıklarını belirtti.

Ebu Selmiye, maruz kaldığı işkencelere rağmen "Gazze'yi yeniden inşa edeceğiz, Al-Şifa Hastanesi'ni yeniden inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.