İsrail askerleri Batı Şeria'da 12 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

İsrail askerleri Batı Şeria'da 12 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

İsrail işgal güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskıyı her geçen gün daha da artırıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğun Pazartesi günü işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Reuters'in haberine göre Filistinli çocuğu İsrail askerlerinin gerçek mermi kullanarak insanların üzerine açtığı ateş nedeniyle hayatını kaybettiği belritildil.

Kalendiye bölgesinden gelen görüntülerde İsrail işgal güçleriyle çatışan gençlerin yanan lastiklerle bir yolu kapattıkları, İsrail ordu araçlarının ve ambulansların olay yerinde olduğu görülüyor.

Pazartesi günü, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e karşı düzenlediği Aksa Tufanı saldırısının birinci yıldönümü.

Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana gerilimin sürekli olarak arttığı Batı Şeria'da 700'den fazla Filistinli İsrail güçleri ve silahlı Yahudi çetelerce katledildi.

İsrail işgal güçleri 7 Ekim'in yıldönümü olması nedeniyle Batı Şeria'da resmi olmayan bir olağanüstü hal ilan etti. Bölgede birçok kontrol noktası kapatılarak Filistinlilerin bir noktadan diğerine gidişi kısıtlandı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.