İsrail Batı Şeria'da onlarca Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail Batı Şeria'da onlarca Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınlarda onlarca Filistinli sivilin gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail güçleri Pazar akşamı işgal altındaki Batı Şeria'da birçok kasaba ve köye şiddetli bir şekilde baskın düzenleyerek en az 60 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail güçleri Ramallah'ın kuzeyindeki Umm Sefa köyünde ve Selfit kentinin batısındaki Haris kasabasında evlere zorla girdi. Evlerinde arama yapılan ve taciz edilen kişilerin büyük bir kısmını çocuklar oluşturdu.

El Halil ve civar köylerde de İsrail askerleri araçları tahrip etti ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Baskınlar sırasında Kalandiya kampı yakınlarında da bir genç adam İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü.

Nablus şehrinin doğusunda ise İsrail güçlerinin evlere baskın düzenleyip ateş açması sonucu bir Filistinli yaralandı.

Filistin Kızılay Derneği kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada "Nablus yakınlarındaki Balata mülteci kampına düzenlenen baskın sırasında karnından gerçek mermiyle yaralanan 22 yaşındaki bir genci hastaneye naklettiklerini" bildirdi.

İsrail'in Ekim ayında Gazze'ye yönelik başlattığı savaştan bu yana İsrail Batı Şeria kentlerine yönelik saldırılarını artırmış durumda.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 716 Filistinli öldürüldü, yaklaşık 10 bin kişi de gözaltına alındı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.