İsrail Cebaliye'yi yok ediyor: Gazze'nin kuzeyinde yüzlerce kişi öldü

İsrail Cebaliye'yi yok ediyor: Gazze'nin kuzeyinde yüzlerce kişi öldü

Gazze'deki Cebaliye mülteci kampında ve Gazze'nin kuzeyindeki başka yerlerde yüzlerce insan öldürülürken, hayatta kalanlar kapana kısıldıklarını ve tecrit edildiklerini ifade ediyor.

İsrail işgal güçleri, Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampını hedef alan kara saldırısında dokuz günde 300 kişiyi katletmesinin ardından Pazar günü erken saatlerde bölgeye yönelik acımasız saldırılarını genişletti.

İsrail tankları bölgede ilerlerken savaş uçakları da bölgeyi gelişigüzel şekilde bombalamaya devam ediyor.

Bölgede yaşayanlar, Gazze'nin geri kalanından izole edildiklerini, tamamen kuşatma altında olduklarını ve İsrail güçlerinin kimsenin bölgeden çıkmasına izin vermediğini söylüyor.

Cebaliye kampının yanı sıra İsrail askerleri Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Harun ve Beyt Lahiye'yi de tam kuşatma altına alarak Gazze'nin geri kalanından izole etti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde artık çalışır durumda bir hastane bulunmuyor.

İsrail hiçbir uyarıda bulunmadan sivil altyapıyı ve sığınakları bombalamaya devam ediyor.

Cumartesi günü bölgede yaklaşık 22 kişi öldürüldü ve BM'nin tahminlerine göre yaklaşık 400.000 kişi bu son kara saldırısı ve topçu ateşi nedeniyle kapana kısılmış durumda.

Birçok Cebaliye sakini sosyal medyada vahim durumla ilgili paylaşımlarda bulunuyor.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye'de yaşayan Nasır şunları söyledi:

"Dünya Lübnan'a ve İsrail'in İran'a yönelik olası saldırısına odaklanmışken, İsrail Cebaliye'yi yerle bir ediyor. İşgal güçleri yolları havaya uçuruyor ve yerleşim bölgelerini yok ediyor. İnsanlar yiyecek bir şey de bulamıyor. Başlarına bomba düşmesinden korktukları için evlerinin içinde sıkışıp kalmış durumdalar."

Çok sayıda sivil de İsrail saldırıları nedeniyle yıkılan binaların enkazı altında kalırken, Filistin Kızılayı Cumartesi günü yaptığı açıklamada yakıtın bitmesi nedeniyle kuzeyde artık hiçbir ambulansın çalışmadığını duyurdu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum