İsrail cezaevlerinde Filistinli mahkumlara yönelik cinsel saldırılar sürüyor

İsrail cezaevlerinde Filistinli mahkumlara yönelik cinsel saldırılar sürüyor

İsrail güçlerinin cezaevinde tutulan Filistinli bir mahkuma daha cinsel saldırıda bulunduğu bildirildi.

İsrailli bir gardiyanın Filistinli bir tutukluya cinsel saldırıda bulunduğu bildirildi.

Tutuklunun avukatı, İsrail'in Ketziot cezaevinde tutulan Filistinli bir adamın gözaltındayken İsrailli gardiyanlar tarafından defalarca işkenceye ve cinsel saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

Kimliği sadece "S" olarak açıklanan tutuklu işgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya kasabasından. Tutuklu 2004 yılında Hamas'ın askeri kanadına üye olduğu iddiasıyla hapsedilmişti.

Avukat Weaam Baloum, tutuklunun geçtiğimiz Ekim ayında Gazze savaşının patlak vermesinden bu yana "defalarca işkence gördüğünü ve aşağılandığını" belirtti.

İsrail gazetesi Haaretz'de yer alan bir habere göre, mahkum cinsel tacize uğradı, gardiyanlar tarafından şiddetle dövüldü ve kendisine çeşitli cisimlerle tecavüz edildi.

"S" ile aynı cezaevinde tutulan diğer mahkumların da ciddi cinsel saldırılara maruz kaldığı ifade edildi.

Avukat Baloum, "S"nin zihinsel ve fiziksel olarak zayıf bir durumda olduğunu dile getirerek polisi ve İsrail Cezaevi Servisi'ni iddiaları soruşturmaya çağırdı. Cezaevi servisi Haaretz'e şikayetin soruşturulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, İsrail'in cezaevlerinde tuttuğu Filistinlilere yönelik sistematik istismar ve işkencelerini özetleyen ayrıntılı bir rapor yayınlamıştı.

Hak grupları, Gazze savaşından bu yana istismarın arttığını ve İsrailli gardiyanların mahkumlara karşı "intikam savaşı" yürüttüğünü vurguluyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum