İsrail, Filistin'de savaşa neden olan 'Siyonist yürüyüşe' izin verecek

İsrail, Filistin'de savaşa neden olan 'Siyonist yürüyüşe' izin verecek

İsrail'de Netenyahu yönetimi, bölgede Mayıs ayının sonunda savaşa yol açan aşırı sağcıların 'Bayrak Yürüyüşüne' izin verme kararı aldı.

İsrailli yetkililer dün yaptıkları toplantı sonrasında aşırı sağcı Siyonist grupların "Bayrak Yürüyüşü" adıyla düzenleyecekleri gösterilere izin verme kararı aldı.

İsrail'in 1967 yılında Doğu Kudüs'ü ele geçirdiği günün yıldönümünde Yahudiler her yıl "Kudüs Günü" ismiyle anma törenleri ve gösteriler düzenliyor.

Bu kapsamda aşırı sağcı Siyonist İsrailliler, Filistin ve Arap karşıtı sloganlarla Kudüs'te yürüyüşler gerçekleştiriliyordu.

Bu yıl gerçekleştirilen yürüyüş, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'te gerilime yol açmış, bu gerilimler 10-21 Mayıs tarihleri arasında Gazze Şeridi ve çevresinde savaşa sebebiyet vermişti.

Gazzeli gruplar İsrail'in Kudüs'teki ihlalleri gerekçesiyle ısrarla saldırılar düzenlemiş, yaşanan çatışmalarda her iki taraftan ölen ve yaralananlar olmuş, Gazze'de 250'yi aşkın Filistinli yaşamını yitirmişti.

İsrail izin verdi

Olayların ardından aşırı sağcı grupların yürüyüşüne izin verilmemiş ve yürüyüşe ilişkin karar ertelenmişti.

Netenyahu'nun kabinesiyle dün yaptığı toplantının ardından önümüzdeki hafta gösterilerin yeniden düzenlenmesine ilişkin karar alındı.

Yürüyüşün organizatörleri ve polis arasında anlaşmaya varılması halinde gösterilerin 15 Haziran'da yeniden düzenleneceği ancak gösterilerin rotasının değiştirileceği belirtildi.

Yürüyüşün Mescid-i Aksa çevresinden geçmesine ilişkin karar gerilime yol açmıştı.

Yürüyüşün rotasının Mescid-i Aksa dışında bir alandan geçirileceği tahmin ediliyor.

Yürüyüşün bölgede yeniden gerilime yol açması ve çatışmaları tekrar artırmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.