İsrail Gazze kuzeyindeki halkı tehcir ediyor

İsrail Gazze kuzeyindeki halkı tehcir ediyor

İsrail ordusu Gazze Şeridi kuzeyindeki halkı güney bölgelere sürmek için saldırılarına devam ediyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi kuzeyini insansızlaştırmaya ve halkını tehcir etmeye yönelik saldırıları sürüyor.

Bu kapsamda İsrail ordusunu dün Endonezya Hastanesi çevresine saldırı düzenlemiş, bölgedeki kamplarda yaşayan yüzlerce sivili zor kullanarak bir araya toplamıştı.

Sivillerden bir kısmı tehcir edilmeye hazırlanılırken bir kısmı da gözaltına alındı.

Bölge kaynakları, Endonezya Hastanesi çevresinde toplanan çok sayıda sivilin güneydeki bölgelere tehcir edileceğini ifade etti.

Saldırılar sebebiyle yaşayacak hiçbir yerleri kalmayan ve son olarak dün de İsrail ordusu tarafından kaldıkları kamplardan çıkarılan sivillerin geceyi hiçbir barınak olmadan, açık havada geçirdiği kaydedildi.

Cebaliye kampı, Cebaliye el Beled, Beyt Lahiye ve Beyt Hanun başta olmak üzere İsrail'in katliamları da devam ediyor.

İsrail ordusu patlayıcı variller yerleştirdiği birçok yerleşimi tamamen yıkarak bölgeyi insan yaşamı için elverişsiz hale getiriyor.

Böylece sivillerin tamamen bölgeden tehcir edilmesi hedefleniyor.

İsrail'de bir süredir Gazze'nin kuzeyinin ilhak edilerek Yahudileştirilmesini öngören "General Planı" gündemdeydi.

Bu kapsamda Gazze'nin ilhak edilmesi ve bölgenin kuzeyinde yerleşim birimleri inşa edilmesi planlanıyordu.

İsrailli gazeteci Aluf Benn, gazetede yer alan yazısında Tel Aviv'in sınırdan Netzarim Koridoru'na kadar Gazze Şeridi'nin kuzeyini ele geçirmeyi tamamlamaya çalışacağını belirtti.

Netzarim Koridoru İsrail tarafından kuşatma altındaki bölgeyi ikiye bölmek ve bir tampon bölge oluşturmak için kullanılıyor.

Benn analizinde şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Gazze'nin daha sonra, bu tür adımların yol açabileceği uluslararası tepkinin derecesine göre, aşamalı olarak Yahudi yerleşimine ve İsrail'e ilhakına uygun hale getirileceğini tahmin edebiliriz."

Netanyahu hükümetinin planının gerçekleşmesi halinde Gazze'nin kuzeyinde kalan Filistinliler için korkunç bir tablo çizen Benn, "açlık tehdidi altında ve hayatlarını koruma kılıfı altında zorla yerlerinden edileceklerini" vurguladı.

Benn'e göre Gazze'nin bir bölümünü ilhak ederek İsrail topraklarını genişletmek "Netanyahu için bir rüya" ve "destekçilerinin hayat boyu başarı olarak göreceği" bir mesele.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.