İsrail Gazze kuzeyindeki sığınakları basarak sivilleri göçe zorluyor

İsrail Gazze kuzeyindeki sığınakları basarak sivilleri göçe zorluyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi kuzeyine yönelik saldırıları kapsamında yüzlerce sivili tehcir etmeye başladığı bildirildi.

İsrail işgal güçleri Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki saldırılarını sürdürüyor.

Saldırılar kapsamında birçok binanın patlayıcılarla yıkıldığı, sivillerin sığındığı okulların ve diğer sığınakların kuşatıldığı bildirildi.

Sığınaklarda kalan yüzlerce sivil İsrail askerleri tarafından kaldıkları yerleri terk etmeye zorlandı. 16 yaşın üzerindeki erkekler gözaltına alınırken kadınlar ve çocuklar bölgeden zorla sürülerek güneye gönderilmeye başlandı.

Endonezya Hastanesi'ndeki sağlık görevlileri Reuters'a, İsrail askerlerinin bir okula baskın düzenlediğini ve tesisi ateşe vermeden önce erkekleri gözaltına aldığını ifade etti. Yangın hastane jeneratörlerine ulaşırken söz konusu durum elektrik kesintisine neden oldu.

Endonezya Hastanesi'nden adının açıklanmasını istemeyen bir hemşire "Ordu hastanenin yanındaki okulları yakıyor ve kimse hastaneye girip çıkamıyor" dedi.

Şu anda 32 hastanın tedavi gördüğü Endonezya Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Hedil Ubeyd, tıbbi malzemelerinin tükenmekte olduğunu belirtti. Ubeyd "Steril gazlı bez bitmek üzere ve hastalara verecek ilaç yok" ifadelerini kullandı.

Su tedarikinin kesildiğini söyleyen Ubeyd dört gündür yiyecek bulunmadığını söyledi. Uluslararası kuruluşlara yaralıları kurtarmak için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Gazze'nin kuzeyindeki üç hastaneye ulaşamadığını açıkladı. Gazze'nin kuzey bölgelerine yardım girişine izin verilmesini talep etti.

İsrail saldırılarının hedefindeki Cebaliye kampı sakinlerinden biri yaptığı açıklamada "Bombalar, susuzluk ve açlık sebebiyle ölümle karşı karşıyayız. Cebaliye yok ediliyor ve bu suça tanık olan kimse yok, dünya gözlerini kapatıyor." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Ekim ayı başında Gazze Şeridi kuzeyine başlattığı saldırılarda 17 gün geride kaldı.

Bölgeyi insansızlaştırmayı ve halkını tehcir etmeyi hedefleyen saldırılarda başta Cebaliye kampı ve Cebaliye el Beled olmak üzere birçok sivil yerleşime yoğun saldırılar düzenliyor.

İsrail ordusu yerlerinden edilen sivillerin kaldığı kamplara baskın düzenleyerek sivilleri bu noktalardan çıkarıyor ve güney bölgelere sürüyor.

Cebaliye'nin ardından İsrail ordusunun güney yönünde ilerlemesi ve Gazze kent merkezine saldırması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.