İsrail Gazze kuzeyine yardım girişine engel oluyor

İsrail Gazze kuzeyine yardım girişine engel oluyor

İsrail ordusunun saldırılarının yoğunlaştığı Gazze Şeridi kuzeyine yönelik insani yardım girişine engel olduğu bildirildi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı UNRWA'nın başkanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrailli yetkililerin insani yardım misyonlarının Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere, kuşatma altındaki insanlar için ilaç ve gıda gibi kritik malzemeleri ulaştırmasını engellediğini belirtti.

Philippe Lazzarini yaptığı açıklamada, hastanelerin vurulduğunu ve elektriksiz olduğunu, yaralıların ise tedavisiz kaldığını söyledi:

"UNRWA'nın kalan barınakları o kadar kalabalık ki, yerinden edilmiş bazı insanlar artık tuvaletlerde yaşamak zorunda kalıyor. Raporlara göre, kaçmaya çalışan insanlar öldürülüyor, cesetleri sokakta bırakılıyor. İnsanları enkaz altından kurtarma çalışmaları da engelleniyor.

Aralarında UNRWA'nın da bulunduğu insani yardım kuruluşları Gazze'nin kuzeyine erişebilmeli. Askeri amaçlara ulaşmak için insani yardımın reddedilmesi ve bir silah haline getirilmesi, vicdan düzeyinin ne kadar düşük olduğunun bir işaretidir."

İsrail'den UNRWA'nın açıklamasına ilişkin bir yorum yapılmadı.

İsrail,kara yoluyla ve hava yoluyla Gazze'ye büyük miktarlarda insani yardım malzemesi soktuğunu iddia ediyor. Ancak bölge kaynakları bölgeye bir yardım ulaşmadığını belirtiyor.

İsrail'in Ekim ayı başında Gazze Şeridi kuzeyine başlattığı saldırılarda 17 gün geride kaldı.

Bölgeyi insansızlaştırmayı ve halkını tehcir etmeyi hedefleyen saldırılarda başta Cebaliye kampı ve Cebaliye el Beled olmak üzere birçok sivil yerleşime yoğun saldırılar düzenliyor.

İsrail ordusu yerlerinden edilen sivillerin kaldığı kamplara baskın düzenleyerek sivilleri bu noktalardan çıkarıyor ve güney bölgelere sürüyor.

Cebaliye'nin ardından İsrail ordusunun güney yönünde ilerlemesi ve Gazze kent merkezine saldırması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.