İsrail: Gazze-Mısır sınırından çekilmeyeceğiz

İsrail: Gazze-Mısır sınırından çekilmeyeceğiz

İsrail ordusu işgal ettiği Mısır sınır hattından çekilmeyeceklerini ifade etti.

Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Philadelphi Koridoru'nu işgal eden İsrail ordusunun bu bölgede kalmaya devam edeceği bildirildi.

İsrail geçtiğimiz gün koridorun tamamı üzerinde doğrudan ve dolaylı olarak kontrol sağlamıştı.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi Perşembe günü üst düzey İsrailli askeri yetkililerin bir "Philadelphi bölgesel tugayı kurulmasını" önerdiğini bildirdi.

İsrailli yetkililer, böyle bir hamlenin Mısır'ı İsrail ile ortak bir operasyon odası kurarak daha etkili çalışmaya teşvik edeceğini düşünüyor.

Gazete, ismi açıklanmayan üst düzey ordu yetkililerinin bölgede kalma konusunda ısrarcı olduğunu vurguladı. Habere göre ordu yetkilileri, bölgeden çıkmanın "büyük bir stratejik risk oluşturacağını" ve "pahalıya mal olacağını" ifade ediyor.

İsrail'in sınır hattını işgal etmesiyle birlikte Gazze Şeridi'nin tamamı 2005'ten bu yana ilk kez tamamen İsrail ablukası altında kalmış oldu.

2005 yılında İsrail güçleri sınır hattından çekilmişti. 2005'ten itibaren Gazze ile Mısır arasındaki sınırda İsrail güçlerinin varlığı bulunmuyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.