İsrail Gazze'de 200 BM çalışanını katletti

İsrail Gazze'de 200 BM çalışanını katletti

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında şimdiye dek yaklaşık 200 BM çalışanının öldürüldüğü bildirildi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) başkanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında Ekim ayından bu yana yaklaşık 200 UNRWA çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, X'te yaptığı açıklamada bu sayının "Birleşmiş Milletler'in kuruluşundan bu yana tek bir çatışma ya da doğal afette hayatını kaybeden en büyük personel kaybı" olduğunu söyledi ve ölü sayısının "korkunç bir dönüm noktasına" ulaştığını ekledi.

Geçen hafta dört aylık bebeğiyle birlikte öldürülen UNRWA öğretmeni İbtihal'in ölümüne dikkat çeken Lazzarini, UNRW üyelerinin birçoğunun aileleriyle birlikte ya da görev başında öldürüldüğünü belirtti.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de en az 250 yardım görevlisini öldürdü. Öldürülenlerin çoğunu UNRWA üyeleri oluşturuyor.

UNRWA uzun süredir İsrail tarafından doğrudan hedef alınıyor.

Kuruluş şimdiye kadar yaklaşık 190 UNRWA binasının hasar gördüğünü veya yıkıldığını, okullarının yıkıldığını ve 500'den fazla yerinden edilmiş sivilin okullarında veya diğer yapılarında barınırken öldürüldüğünü belirtti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.