İsrail Gazze'de bir insani yardım çalışanını katletti

İsrail Gazze'de bir insani yardım çalışanını katletti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırıda, bölgede gıda dağıtımı yapan World Central Kitchen'ın bir çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan World Central Kitchen (WCK), Çarşamba günü Gazze'de Filistinli bir çalışanının öldürüldüğünü açıkladı.

WCK, X'te yayınladığı bir yazıda ölen kişinin kimliğini Nadi Sellut olarak açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Filistinli meslektaşlarımızdan biri olan Nadi Sellut bu gece Gazze'nin Deyr el Belah kenti yakınlarında öldürüldü. Kendisi Refah'taki müdahalemizin ilk günlerinden itibaren depo ekibimizin ayrılmaz bir üyesiydi ve özünde bir yardımseverdi. Bu trajedinin ayrıntılarını hala öğreniyoruz, ancak o sırada görevde olmadığına inanıyoruz. Bu büyük kaybın yasını tutarken düşüncelerimiz ve desteğimiz Nadi'nin ailesi ve dünyanın dört bir yanındaki özverili ekibimizin geri kalanıyla birlikte. Daha fazla bilgi edindikçe web sitemizi güncelleyeceğiz."

İsrail'in 1 Nisan'da Gazze'de bir yardım konvoyuna düzenlediği üç hava saldırısında aralarında ABD, Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşlarının da bulunduğu 7 WCK çalışanı hayatını kaybetmişti.

İsrail'in yardım çalışanlarını kasten hedef aldığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.