İsrail Gazze'de 'güvenli bölgeyi' bombaladı: 12 ölü

İsrail Gazze'de 'güvenli bölgeyi' bombaladı: 12 ölü

İsrail'in Gazze'de daha önce "güvenli bölge" ilan ettiği bir noktada düzenlediği saldırıda 12 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail 2 Temmuz günü Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el Belah'ta güvenli bölge ilan ettiği bir alanda hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırısında önde gelen Filistinli bir doktor ve ailesinden 8 kişi can verdi. Toplam ölü sayısının 12 olduğu ifade edildi.

Filistinli doktor ve ailesi, İsrail'in tahliye emrinin ardından evlerini boşaltmış ve İsrail'in belirlediği güvenli bölgeye gitmişti.

Hamdan ailesi İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinden tahliye emri vermesinin ardından gece yarısı evlerini terk etmişti.

Aile daha kuzeyde, İsrail'in ilan ettiği güvenli bölgede bulunan bir binadaki akrabalarının yanına sığınmıştı. Ancak aile buraya vardıktan saatler sonra İsrail'in düzenlediği bir hava saldırısında yaşamını yitirdi. Ölenler arasında 5 çocuk ve 3 kadın da bulunuyordu.

İsrail daha önce de güvenli bölge ilan ettiği alanlarda hava saldırıları düzenlemiş ve çok sayıda sivili katletmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.