İsrail Gazze'de Hamas'a alternatif yönetim kurma çalışmalarına başladı

İsrail Gazze'de Hamas'a alternatif yönetim kurma çalışmalarına başladı

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Hamas'a alternatif olacak bir hükümet kurmak için ön çalışma başlattığı bildirildi.

İsrail kamu yayın kuruluşu Kan'ın haberine göre İsrail, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın yerini alacak alternatif bir sivil yönetimin kurulmasına öncülük edebilecek bir pilot program geliştirdi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant geçtiğimiz günlerde kabineye söz konusu programı sundu. Buna göre programa, Hamas ya da diğer gruplarla bağlantısı olmadığı kanıtlanan Filistinliler dahil edilecek. Bu kişiler belirlenen bölgelerde insani yardım dağıtımını denetlemekten sorumlu olacak.

Habere göre savaş kabinesi Gallant'ın planını onayladı. Plan ilk olarak Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çeşitli bölgelerde uygulanacak. İsrail ordusu bölgede iş birliği yapacağı kişilerin güvenliğini sağlayacak.

Bu kapsamda İsrail ordusu, ele geçireceği bölgeleri, Filistinli direniş gruplarının geri dönmesini engellemek için uzaktan güvenlik altına alacak.

İsrail daha sonra uluslararası örgütlerle koordinasyon halinde insani yardım kamyonlarının bölgeye girmesine izin verecek ve bunlar da malzemeleri dağıtımdan sorumlu yerel birime aktaracak.

Böylece Gazze'de Hamas'ın ardından bölgeyi yönetebilecek bir gücün temeli atılacak.

Gazze'de Hamas'a alternatif bir yönetim kurulmasına ilişkin planlar bir süredir gündemde.

Hamas ise Gazze'de ABD ve İsrail'in planları doğrultusunda yeni bir yönetimin göreve getirilmesi planlarına karşı çıktığını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.