İsrail Gazze'de hastane bastı, doktorları bölgeyi terk etmeye zorladı

İsrail Gazze'de hastane bastı, doktorları bölgeyi terk etmeye zorladı

İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde abluka altına aldığı El Avde Hastanesi'ne baskın düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki El Avde Hastanesi'ne baskın düzenledi ve sağlık personelini hastaneyi terk etmeye zorladı.

İsrail askerleri Cebaliye mülteci kampındaki tıbbi merkezi dört gün boyunca kuşatarak ambulansların ve insani yardım gruplarının tüm erişimini engelledi.

Ablukanın ardından hastaneye baskın düzenleyen İsrail askerleri doktorlar, hemşireler ve sağlık görevlilerinden oluşan bir grubu yaya olarak hastaneyi terk etmeye zorladı. Hasta ve yaralılar ise geride kaldı.

Al Jazeera, hastaneden zorla çıkarılan doktorlardan Mervan Fiveyhi ile görüştü.

Dr. Fiveyhi şu ifadeleri kullandı:

"Her zamanki gibi hastanedeydik. Hastaneyi hiçbir zaman terk etmemiştik. Hastalarımızı ve yaralı insanları terk etmeyi asla düşünmedik. Dört gün önce İsrail askerleri hastaneyi kuşattığında hazırlıksız yakalandık. Kimsenin içeri girmesine izin vermediler. Hastalarımızın hayatlarıyla ilgilenmek için hastanede kaldık. Sağlık hizmeti vermeye devam ettiğimiz 40 hastamız vardı. Ancak bugün saat 3'te İsrail neredeyse hepimizi hastaneden zorla çıkardı. Hastalar kendileriyle ilgilenecek 4 tıbbi görevli ve 2 paramedik ile birlikte içeride kaldı.

dr-gz.jpg
Dr. Mervan Fiveyhi

Hepimize hastaneden ayrılmamız ve Gazze'nin batısına doğru yürümemiz söylendi. Güvenli bölgeye ulaşmak ve bir sığınak bulmak için yürüyoruz. Güvenli bir yere ulaşmak ve 7 Ekim'den bu yana El Avde Hastanesi'nde duran tıbbi personele sığınacak bir yer bulmak istiyoruz. Bu personel hastaneyi hiç terk etmedi. Şimdi evlerini de yok edildiği için gidecek bir yerleri yok.

DSÖ'ye, Kızılhaç'a ve Sınır Tanımayan Doktorlar'daki ortaklarımıza, hastaları korumak üzere müdahil olmaları için birçok kez başvurduk. Hepsi de müdahil olacaklarına ve işgal güçleriyle hastaneyi, hastaları ve tıbbi personeli hedef almamaları için konuşacaklarına söz verdiler. Ancak bir şey yapılmış gibi görünmüyor.

Buradan, bu caddeden, tüm uluslararası kurumlara, tüm sağlık yetkililerine, özellikle DSÖ'ye çağrıda bulunuyorum. Onları müdahil olarak hastaneden geri kalanları, hastaları ve bölgeden ayrılmayı reddederek hastalarla ilgilenmeye devam eden sağlık görevlilerini korumaya çağırıyorum."

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.