İsrail Gazze'de katliamın devamında ısrarcı

İsrail Gazze'de katliamın devamında ısrarcı

İsrail yönetimi, Gazze'de saldırıların devam etmesine yönelik tutumunu yineledi.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Pazartesi günü yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını şimdi durdurmasının büyük bir hata olacağını söyledi.

Smotrich sosyal medyada yaptığı açıklamada "Hamas'ın çöktüğünü ve ateşkes istediğini" iddia ederek saldırıların sürmesini istedi. Smotrich, "Hamas'ın toparlanıp bizimle tekrar savaşmasına yol açmak anlamsız bir ahmaklıktır." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze'de herhangi bir Gazze ateşkes anlaşmasının İsrail'in hedeflerine ulaşana kadar savaşmaya devam etmesini sağlaması gerektiğini belirtti.

Netanyahu, "İsrail tarafından kabul edilen ve Başkan Biden tarafından memnuniyetle karşılanan plan, İsrail'in savaşın diğer hedeflerini ihlal etmeden rehineleri geri vermesine olanak tanıyacak" şeklinde konuştu.

İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes sağlanması ve rehine takası amacıyla bir süredir görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Son günlerde tarafların görüşmelerde ilerleme kat ettiği vurgulanıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.