İsrail Gazze'de okula sığınan sivilleri Amerikan silahlarıyla katletti

İsrail Gazze'de okula sığınan sivilleri Amerikan silahlarıyla katletti

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bir okulda gerçekleştirdiği sivil katliamında Amerikan silahlarının kullanıldığı ortaya çıkarıldı.

İsrail'in Gazze'nin orta kesiminde bir BM okuluna sığınan sivilleri hedef aldığı ve 40 kişinin ölümüne yol açan saldırıda ABD yapımı silahların kullanıldığı bildirildi.

Al Jazeera'nin haberine göre, saldırıda kullanılan mühimmatın parçaları ABD'li üretici Honeywell tarafından üretildi. Al Jazeera, mühimmatın bir parçası üzerinde bulunan seri numarasını analiz etti.

Mühimmattan geriye kalan parçanın seri numarası HG1930BA06'ydi. Bu numaranın HG1930 kısmı, şirket tarafından üretilen belirli bir sensörün kodu.

Aynı üretici parça numarasına sahip bir bileşen 2014 yılında İsrail'in Gazze'nin Şucaiyye bölgesinde bir eve düzenlediği saldırının ardından da bulunmuştu.

Honeywell sensörler ve yönlendirme sistemleri tasarlıyor ve ürettiği cihazlar ABD yapımı silahlarda kullanılıyor.

Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampında UNRWA tarafından işletilen bir okula sığınan sivillere yönelik saldırıda en az 40 kişi ölmüş, 74 kişi de yaralanmıştı.

ABD ise İsrail'in katliamlarında kendi silahlarının kullanıldığına yönelik raporlara karşı "silahları ihlallerle ilişkilendirmek için yeterli kanıt bulunmadı" şeklinde yanıt veriyor.

Gazze'deki İsrail saldırılarında şimdiye dek 37 bine yakın sivil katledildi.

ABD İsrail'e askeri, siyasi ve iktisadi destek sağlayan en büyük müttefiki konumunda.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.