İsrail Gazze'de sivillerin sığındığı çadırları bombaladı: 75 kişi hayatını kaybetti

İsrail Gazze'de sivillerin sığındığı çadırları bombaladı: 75 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in dün Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 75 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail güçleri Cuma günü Gazze'de yerlerinden edilen sivillerin çadırlarını, su kuyularını işleten belediye çalışanlarını ve evleri bombaladı. Al Jazeera'ya göre saldırılarda 75'ten fazla kişi hayatını kaybetti.

İsrail tankları ve topçu güçleri, Refah'ın kıyı kesiminde yer alan ve daha önce İsrail ordusu tarafından "insani bölge" ilan edilen Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş insanları hedef aldı.

Mevasi'nin yanı sıra Gazze'deki su kuyuları da hedefteydi. İsrail'in Gazze'de bir belediye tesisini vurması sonucu aralarında su kuyusu işleten beş işçinin de bulunduğu en az yedi kişi hayatını kaybetti.

Yoğun nüfuslu Şati mülteci kampında bir eve düzenlenen başka bir saldırıda ise 10 kişi hayatını kaybetti ve 17 kişi yaralandı.

Gazze kent merkezine bağlı Zeytun mahallesinde ve Nuseyrat mülteci kampında da birçok kişinin yaşamını yitirdiği saldırılar rapor edildi.

İsrail'in son günlerde Gazze genelindeki bombardımanlarını hızlandırdığı göze çarpıyor.

Bu saldırılar, İsrail'in belirlediği "insani bölgelere" sığınanlar da dahil olmak üzere Filistinliler için yeni bir yerinden edilme dalgasını tetikliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum