İsrail Gazze'de sivillerin sığındığı okulda katliam yaptı

İsrail Gazze'de sivillerin sığındığı okulda katliam yaptı

İsrail'in gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin orta kesiminde sivillerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu gece saatlerinde Gazze'nin orta kesimindeki Nuseyrat mülteci kampında Birleşmiş Milletler'e bağlı bir okula sığınan sivilleri bombaladı.

Saldırıda en az 39 Filistinli hayatını kaybederken onlarcası da yaralandı.

Ölen ve yaralananlar arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu belirtildi.

Gazze Hükümet Medya Ofisi Sözcüsü İsmail es Sevabta, Gazze'nin merkezindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne çok sayıda ölü ve yaralı getirildiğini ifade etti.

Sözcü gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İşgalci İsrail tarafından gerçekleştirilen bu korkunç katliam, Gazze Şeridi'nde kadınlar, çocuklar ve yerinden edilmiş insanlar da dahil olmak üzere sivillere yönelik soykırımın, etnik temizliğin açık bir kanıtıdır."

İsrail ordusu saldırıyı doğrulayarak, savaş uçaklarının Nuseyrat'ta BM'ye bağlı bir okulun içerisindeki Hamas üyelerini vurduğunu iddia etti.

Bağımsız kaynaklar ve Hamas İsrail'in iddialarını yalanladı.

Reuters'a İsmail es Sevabta, "İsrail, yerinden edilmiş onlarca insana karşı işlediği acımasız suçu meşrulaştırmak için yalan ve uydurma hikayelerle kamuoyunu aldatıyor." dedi.

Saldırı, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına yönelik girişimlerin devam ettiği bir süreçte düzenlendi.

Saldırının düzenlendiği Nuseyrat yakınında yer alan Deyr el Belah'ta bulunan Al Jazeera muhabiri Hani Mahmoud, bölgedeki son saldırıdan önce İsrail güçlerinin 24 saat içinde en az 102 kişiyi katlettiğini dile getirdi.

Öte yandan Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Çarşamba günü erken saatlerde yaptığı bir açıklamada Gazze'deki durumu "kıyametvari" olarak nitelendirdi. MSF yetkilisi Karin Huster "Bu sabah hastanenin acil servisindeki kan kokusu dayanılmazdı. Her yerde, yerde, dışarıda yatan insanlar var. Cesetler plastik torbalar içinde getiriliyor. Durum çok ağır." dedi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum