İsrail Gazze'deki gazetecileri öldürmek için plan yapıyor

İsrail Gazze'deki gazetecileri öldürmek için plan yapıyor

İsrail işgal güçleri geçtiğimiz dönemde de bölgeden haber aktarımı yapan gazetecileri hedef almak için benzer iddialarda bulunmuş ancak bunların hiçbiri doğrulanmamıştı.

Al Jazeera, İsrail ordusunun Gazze'de görev yapan altı muhabirinin Filistinli gruplar Hamas ve Filistin İslami Cihad üyesi olduğu iddiasını şiddetle reddetti.

Katar merkezli Al Jazeera Çarşamba günü, İsrail ordusunun asılsız iddialarını şiddetle kınadı.

İsrail ordusu adı geçen Al Jazeera Arapça muhabirlerinden bazılarını, kuşatma ve bombardıman altındaki bölgede grubun "propagandasını yapmak" üzere Hamas'ın silahlı kanadı için çalışan “ajanlar” olarak tanımladı.

Adı geçen altı gazeteci Enes el-Şerif, Talal Aruki, Alaa Seleme, Hüsam Şabat, İsmail Ferid ve Eşref Sirac.

İsrail ordusu, El Cezire'nin “Hamas teröristleriyle bütünleştiğini” kanıtladığını iddia ettiği “belgeler” yayınladı.

Ancak söz konusu belgeler hiçbir bağımsız kaynak tarafından doğrulanmadı.

Kanaldan yapılan açıklamada, “Al Jazeera, İsrail işgal güçlerinin gazetecilerimizi terörist olarak göstermesini kategorik olarak reddediyor ve uydurma kanıtlar kullanmalarını kınıyor” denildi.

Açıklamada, "Al Jazeera, bu uydurma suçlamaları, bölgede kalan az sayıdaki gazeteciyi susturmaya ve böylece savaşın acı gerçeklerini dünya çapındaki izleyicilerden gizlemeye yönelik bariz bir girişim olarak görmektedir" denildi.

Açıklamada, söz konusu temelsiz suçlamaların, Al Jazeera araştırma biriminin, çoğu kadın ve çocuk 42.000'den fazla Filistinlinin öldürüldüğü Gazze'ye yönelik devam eden saldırı sırasında İsrail güçleri tarafından işlenen potansiyel savaş suçlarını ortaya koyan yakın tarihli bir haberin ardından geldiği belirtildi.

Al Jazeera muhabirlerinin Gazze'nin kuzeyinden haber geçtiklerini ve tek uluslararası medya kuruluşu olarak Gazze'de yaşanan korkunç insani durumu belgelediklerini söyledi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) X'te yaptığı açıklamada İsrail'in “güvenilir kanıtlar ortaya koymadan kanıtlanmamış iddiaları defalarca dile getirdiğini” söyledi.

Basın özgürlüğü izleme örgütü, İsrail ordusunun Temmuz ayında Al Jazeera muhabiri İsmail el Gul'ü öldürdükten sonra "1997 doğumlu El Gul'ün 2007 yılında -10 yaşındayken- Hamas askeri rütbesi aldığını gösteren çelişkili bilgiler” içeren benzer bir belge uydurduğunu kaydetti.

İsrail, 7 Ekim 2023'te Hamas öncülüğünde İsrail'in güneyine düzenlenen saldırıya karşılık olarak Filistin topraklarına başlattığı soykırım saldırısından bu yana uluslararası medya kuruluşlarının Gazze'ye erişimini ciddi şekilde kısıtladı.

İsrail işgal güçleri bölgede yeni bir kara harekâtına devam ederken Gazze'nin kuzeyi 19 gündür kuşatma altında.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi'ne göre saldırıların başlamasından bu yana Cebaliye'de yaklaşık 770 kişi öldürüldü ve İsrail bölgede mahsur kalan yaklaşık 400.000 kişiye yardım ve gıda girişini engelledi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.