İsrail Gazze'nin kuzeyinde ev ev katliam yapıyor

İsrail Gazze'nin kuzeyinde ev ev katliam yapıyor

İsrail'in Gazze Şeridi kuzeyinde yaşayan sivilleri tamamen tehcir etmeye yönelik katliamları sürüyor.

İsrail ordu güçleri Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelerde yoğun saldırılarına devam ediyor.

Saldırılarda sivil yerleşim yerleri hedef alınıyor.

Gazze Şeridi'nin kuzeyini tamamen insansızlaştırmayı ve bölge halkını güneye sürmeyi hedefleyen plan çerçevesinde İsrail ordusunun özellikle Gazze kent merkezi kuzeyindeki Cebaliye ve Beyt Lahiye gibi yerleşimleri hedeflediği belirtiliyor.

Bölgede yaklaşık 400 bin sivil kuşatılmış durumda. Bölge kaynakları İsrail'in ev ev katliam yaptığını ifade ediyor.

Cebaliye'de bulunan El Cezire muhabiri Enes eş Şerif, İsrail'in bölgede gerçekleştirdiği son katliama dair görüntüler paylaştı.

Görüntülerde İsrail'in bir evin içerisini kasıtlı olarak hedef aldığı, evin içerisindeki birçok sivilin hayatını kaybettiği görülüyor.

Sivil savunma ve ambulans ekiplerinin yoğun saldırılar sebebiyle birçok bölgeye erişemediği vurgulanıyor.

İsrail'de bir süredir Gazze'nin kuzeyinin ilhak edilerek Yahudileştirilmesini öngören "General Planı" gündemdeydi.

Bu kapsamda Gazze'nin ilhak edilmesi ve bölgenin kuzeyinde yerleşim birimleri inşa edilmesi gündemdeydi.

İsrailli gazeteci Aluf Benn, gazetede yer alan yazısında Tel Aviv'in sınırdan Netzarim Koridoru'na kadar Gazze Şeridi'nin kuzeyini ele geçirmeyi tamamlamaya çalışacağını belirtti.

Netzarim Koridoru İsrail tarafından kuşatma altındaki bölgeyi ikiye bölmek ve bir tampon bölge oluşturmak için kullanılıyor.

Benn analizinde şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Gazze'nin daha sonra, bu tür adımların yol açabileceği uluslararası tepkinin derecesine göre, aşamalı olarak Yahudi yerleşimine ve İsrail'e ilhakına uygun hale getirileceğini tahmin edebiliriz."

Netanyahu hükümetinin planının gerçekleşmesi halinde Gazze'nin kuzeyinde kalan Filistinliler için korkunç bir tablo çizen Benn, "açlık tehdidi altında ve hayatlarını koruma kılıfı altında zorla yerlerinden edileceklerini" vurguladı.

Benn'e göre Gazze'nin bir bölümünü ilhak ederek İsrail topraklarını genişletmek "Netanyahu için bir rüya" ve "destekçilerinin hayat boyu başarı olarak göreceği" bir mesele.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.