İsrail Gazze'nin kuzeyinde iki haftada 400 kişiyi katletti

İsrail Gazze'nin kuzeyinde iki haftada 400 kişiyi katletti

İsrail ordusu 15 gündür Gazze'nin kuzeyindeki sivil yaşam alanlarını kuşatmaya alıp yoğun bir bombardıman gerçekleştiriyor.

Gazze'deki sivil savunma birimi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in hedef gözetmeyen saldırıları sonucunda son iki hafta içinde bölgenin kuzeyinde 400'den fazla Filistinlinin öldüğünü belirtti.

İsrail ordusu 6 Ekim'de Gazze'nin kuzeyini hedef alan geniş kapsamlı bir hava ve kara saldırısı başlatmıştı. İsrail o tarihten bu yana on binlerce insanı yerinden eden kuşatmayı daha da sıkılaştırdı.

Gazze sivil savunma teşkilatı sözcüsü Mahmud Bassal AFP'ye yaptığı açıklamada, “İşgal ordusunun askeri operasyonunun başladığı 6 Ekim'den bu yana Cebaliye kenti ve kampı, Beyt Lahiye ve Beyt Hatun da dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nin kuzeyinde hedef alınan çeşitli bölgelerden 400'den fazla şehit çıkardık” dedi ve ekledi:

“Sürekli devam eden bombardıman nedeniyle Cebaliye sokaklarına dağılmış onlarca ceset var.”

Bassal, İsrail operasyonunda Cuma gününe kadar ölenlerin net sayısının 386 olduğunu söyledi:

Bassal, "Buna ek olarak Cebaliye'deki katliamda 33 şehidimiz oldu. Böylece Gazze'nin kuzeyinde toplam şehit sayısı 400'ü aştı" diyerek İsrail'in Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece boyunca Cebaliye mülteci kampına düzenlediği hava saldırısına atıfta bulundu.

Bassal ölenler arasında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğunu söyledi.

Bassal, "Hepsi Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Udvan, El Avde ve Endonezya hastanelerine nakledildi. Cebaliye kampı içinde bombalanan ailelerden çok sayıda kişi yardım çağrılarında bulunuyor... ancak ekiplerimizin bombalanan yerlere ulaşması çok zor" dedi.

Birçok bölgede iletişim ve internet ağlarının kesilmiş olması kurtarma ekiplerinin yardıma ihtiyacı olanlara ulaşmasını zorlaştırıyor.

Bassal, “Bu durum vatandaşların ekiplerimizle ve diğer tıbbi hizmetlerle temas kurma kabiliyetini yok ediyor” diye ekledi.

İsrail ordusu 6 Ekim'de Cebaliye'ye yoğun bir saldırı başlattı ve daha sonra Hamas'ın bölgede yeniden toparlandığı iddiaları üzerine bu saldırıyı Gazze'nin kuzeyindeki diğer bölgelere de genişletti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.