İsrail Gazze'nin kuzeyinde teslim olan 7 sivili infaz etti

İsrail Gazze'nin kuzeyinde teslim olan 7 sivili infaz etti

Görgü tanıkları, İsrail topçusunun okuldan çıkan sivillerin bulunduğu noktaya ateş açtığını ve en az yedi kişinin öldüğünü, onlarcasının da yaralandığını belirtti.

Tıbbi kaynaklar ve görgü tanıklarının ifadelerine göre İsrail ordusu Pazartesi günü, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampında yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okuldan çıkardığı 7 Filistinliyi topçu ateşiyle hedef alarak infaz etti ve onlarca kişiyi de yaraladı.

Kemal Udvan Hastanesi'nden bir tıbbi kaynak, Cebaliye mülteci kampındaki bir okulda bulunan yerinden edilmiş kişileri hedef alan topçu bombardımanı sonucunda 7 kişinin öldüğünü ve birçok kişinin yaralandığını bildirdi.

Görgü tanıkları, Cebaliye kampını işgal eden İsrail güçlerinin UNRWA'ya ait Krizm Okulu'nda mahsur kalan yerinden edilmiş kişileri toplanıp kampı terk etmeye zorladığını söyledi.

Görgü tanıkları, İsrail topçusunun okuldan çıkan sivillerin bulunduğu noktaya ateş açtığını ve en az yedi kişinin öldüğünü, onlarcasının da yaralandığını belirtti.

İsrail ordusu iki haftayı aşkın bir süredir Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, özellikle de Cebaliye kampında Filistinlilere yönelik katliamlarını ve soykırım suçlarını yoğunlaştırmakta, sivilleri ve yerinden edilmiş insanların barınaklarını öldürmekte, yıkmakta ve hedef almakta.

Filistinliler İsrail'in bölgeyi işgal etmek ve sakinlerini yerlerinden etmek istediğini söylerken, İsrail ordusu 5 Ekim'de Cebaliye kampı ve kasabası ile Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki geniş alanlara eşi benzeri görülmemiş bir bombardıman başlattı ve ertesi gün "Hamas'ın bölgedeki gücünü yeniden kazanmasını engelleme" bahanesiyle bu bölgeleri işgal etmeye başladığını duyurdu.

İsrail işgal güçleri ABD'nin sınırsız desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki soykırım savaşını sürdürüyor. İsrail'in saldırılarında şu ana dek 142.000'den fazla Filistinli öldü ve yaralandı.

Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırımı önlemeye ve Gazze'deki feci insani durumu iyileştirmeye yönelik tedbirler alınması yönündeki kararları, birçok ülkenin İsrail'e yönelik kınamaları bölgedeki katliamları durduramadı.

ABD'nin desteğiyle İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırım savaşı 142.000'den fazla Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına, 10.000'den fazlasının da "kaybolmasına" neden oldu.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.