İsrail güçleri Batı Şeria'da Türk asıllı kadın aktivisti katletti

İsrail güçleri Batı Şeria'da Türk asıllı kadın aktivisti katletti

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarında düzenlediği saldırıda Türk asıllı Amerikan vatandaşı bir aktivistin hayatını kaybettiği bildirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Nablus kentinin güney kesimindeki Beyta kasabasında Türk asıllı bir kadın aktivistin İsrail güçlerince öldürüldüğü bildirildi.

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulan ve ağır yaralanan 26 yaşındaki kadın, aldığı yaraya yenik düşerek hayatını kaybetti.

Ayşenur Ezgi Eygi isimli aktivistin Türk asıllı bir Amerikan vatandaşı olduğu bildirildi.

Eygi, bölgedeki Filistinli çiftçileri İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin ihlallerine karşı korumak için çalışan "Faz'a Campaign" isimli çalışma içerisinde yer alıyordu.

Türk asıllı kadın aktivist, bölgedeki Yahudi yerleşimlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen haftalık bir protesto gösterisine katıldığı sırada vuruldu.

Tıbbi kaynaklar İsrail askerlerinin başından vurduğu aktivistin Nablus'taki Rafidiye Hastanesi'ne kaldırıldığını ve yoğun bakıma alındığını ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadığını ifade etti.

Aynı saldırıda 18 yaşındaki bir Filistinli de kalçasından aldığı şarapnel parçasıyla yaralandı.

Eygi'nin hayatını kaybetmesiyle birlikte, 7 Ekim'den bu yana bölge halkına destek amacıyla Filistin ve çevresine giden ve İsrail tarafından katledilen Türklerin sayısı 4'e yükselmiş oldu.

Gazze Şeridi içerisinde İsrail saldırılarında hayatını kaybeden ve Türk vatandaşlığı taşıyan kişilerin sayısı ise bilinmiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum