"İsrail İran'ın nükleer tesislerine saldırmayacak"

"İsrail İran'ın nükleer tesislerine saldırmayacak"

İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısına dair detaylar belli olmaya başladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'a, İsrail'in İran'a karşı misillemesinin askeri olmayan merkezlere yönelik saldırıları içermeyeceğini söylediği ifade edildi.

Washington Post'un biri ABD'li olmak üzere konuya dair bilgi sahibi iki yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD'nin İsrail'e füze savunma sistemi gönderme kararının İsrail'in tavrını değiştirdiği belirtildi.

Netanyahu 8 Ekim'de İsrail'in planlarını görüşmek üzere yaptığı telefon görüşmesinde Biden'a saldırıyı askeri alanlarla sınırlandırmayı planladığını söyledi.

Buna göre İsrail İran'ın petrol altyapısına ya da nükleer tesislerine saldırmayacak. Washington Post'a konuşan bir yetkiliye göre İsrail'in misillemesi "ABD seçimlerine siyasi müdahaleden kaçınacak şekilde" tasarlanacak.

ABD petrol altyapısına yönelik bir saldırının enerji fiyatlarını yükseltmesinden, nükleer tesislere yönelik bir saldırının ise çatışmaları genişletmesinden endişe ediyordu.

Rapora gece geç saatlerde bir mesajla yanıt veren Başbakanlık Ofisi, "İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarının her şeyin önünde olduğunu" ifade etti.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada "Amerikan hükümetinin düşüncelerini dinliyoruz ancak nihai kararlarımızı İsrail'in ulusal güvenlik ihtiyaçlarına göre vereceğiz" denildi.

İsrail'in saldırısını ABD'de seçimlerin yapılacağı 5 Kasım'dan önce başlatacağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum